Over mij

Ik ben Merel Brusselers, 21 jaar. In 2020 studeerde ik (cum laude) af aan de Academie voor Muziekeducatie op de Fontys Hogeschool voor de kunsten. Ik heb mezelf tijdens deze studie gevormd tot zowel een muzikante als een muzikale inspirator.

Via de link hieronder is mijn CV te downloaden:

Mijn omgeving over mij:

Emiel Scholsberg, docent AME:

Ze is gedreven, enthousiast, en straalt in de dingen die ze doet. Dat doet ze op zo’n positieve en inspirerende manier, dat ze haar omgeving daarmee de ruimte en het vertrouwen geeft om ook te stralen. Ze stelt hoge eisen aan zichzelf, gaat uitdagingen niet uit de weg en is alleen al daarom ook een uitdaging voor iedere docent die met haar mag werken. In ieder geval voor mij 😉 en daar ben ik haar dankbaar voor. Haar zeggingskracht, op het podium, als artiest, als muzikaal leider, als ze met groepen werkt, als medestudent, als collega, is onmiskenbaar… Alles wat zij aanraakt krijgt een “gouden randje”. Met de prachtige balans tussen “visie” enerzijds, en “doen” anderzijds is Merel een opvallende bron van inspiratie voor iedereen die met haar te maken krijgt. 

Jim Mola, docent The Collective School of Music New York City:

My colleagues and I found her to be a most impressive student. A gifted natural musician, Merel also possesses a work ethic that can sometimes be lacking in students. Merel takes her music and her learning seriously, and puts in the time to get the most out of what is on her plate at any given moment. This quality sets her apart from many of her peers and, along with her obvious talent, is what I believe will carry her forward though her career. I see many talented young people every day. As we all know, the world is changing and the music world is a strong example of those changes. Only those willing to work hard to expand both their natural gifts and their horizons will find success. In my view, Merel has what it takes to succeed if nurtured in the right environment. While fully completing her schoolwork during the intensive, she also found – or rather, made – time to go see the world class musicians that appear regularly here, providing a face to face education that is simply not available anyplace else on earth in quite the same way. 

Carla Lagarde-de Waal, studieleider AME:

Merel is een prachtige zangeres met een bijzonder muzikaal talent die het experiment aangaat en die al haar muzikale mogelijkheden wil verkennen. Ze heeft een sterk eigen geluid. Daarnaast is Merel een zeer actieve en sociale student. Ze is enorm betrokken bij de opleiding. Dit uit ze onder andere door actief te zijn als voorzitter van de Studentenraad en haar plaats in de Opleidingscommissie. Maar ook taken zoals het organiseren van concerten pakt Merel vol enthousiasme op. Merel geniet van het samenwerken met studenten, docenten en het werkveld. Ze is altijd geïnteresseerd in de ander en respectvol. Merel is een dame met ‘visie’ die in staat is om deze ijzersterk te vertalen naar de praktijk. Ook haar profilering in haar examenjaar is gebouwd op een eigen visie die maatschappelijk zeer relevant is.